Coaching


Coachingul este o metodă accelerată de creștere, învățare și dezvoltare personală.

Un proces creativ de stimulare a conștientizării ce are la bază un parteneriat puternic între coach și beneficiar, în care coach-ul oferă sprijin beneficiarului, stimulându-i conștientizarea pentru:


A-și clarifica misiunea și valorile

A-și depăși blocajele

A-și găsi și utiliza puterea interioară în vederea atingerii potențialului de creștere personal

A-și defini, clarifica și atinge obiectivele


Procesul care îți va schimba viața pentru totdeauna!

Studii recente* arată eficiența și eficacitatea coachingului atât pentru companii cât și pentru persoane.
Principiile coachingului pot fi aplicate în multe domenii de activitate.

 

Astfel, 99% dintre beneficiari individuali afirmă că au fost mulțumiți sau foarte mulțumiți privind rezultatele avute în urma procesului iar 96% ar repeta experiența.
86% dintre companii și-au recuperat cel puțin investiția.
47% dintre companii evaluează un ROI (Return On Investment) de până la 50 de ori mai mare decât investiția.

 

Beneficiile coaching-ului pentru viața personală sunt multiple: acesta stabilește echilibrul vieții, ajutându-te să iei inițiativă și să-ți îndeplinești obiectivele, te ajută să îți controlezi emoțiile, să-ți descoperi resursele și forța interioară de motivare. De asemenea, coaching-ul dezvoltă capacitatea de comunicare și te ajută să-ți găsești locul și să te bucuri de o viață mai satisfăcătoare.

 

Coaching-ul ajută și organizațiile în aceeași măsură. Îmbunătățește performanța individuală și de echipă, descoperă și fructifică potențialul membrilor organizației, identifică punctele forte ale organizației și oportunitățile de dezvoltare, crește capacitatea de analiză și ajută în construirea unei viziuni favorabile organizației pe termen lung.

 

COACHING-ul este, până la urmă, un parteneriat asumat în scopul dezvoltării, creșterii. În cadrul acestui parteneriat eu te voi ajuta să-ți descoperi scopul, să găsești mijloacele necesare îndeplinirii acestuia, să îți prioritizezi valorile și îți voi fi alături pas cu pas în drumul spre succes.


Simți că viața ta poate și merită să fie mai bună?

Să știi că ai dreptate!
Viața ta va fi mai bună pentru că TU ești cel care are puterea să facă asta. Tu ești în control.
Mi-ar face plăcere să te ajut în a-ți atinge obiectivele mai rapid, mai eficient și într-un mod sistematic.


Coachingul nu este despre “a spune” ci despre “a cerceta”.

Un principiu cheie al coaching-ului îl reprezintă convingerea conform căreia oamenii dețin toate resursele pentru a-și depăși obstacolele și pentru a-și atinge obiectivele. Astfel, coach-ul nu încearcă sa rezolve problemele beneficiarului, dar mai degrabă aduce conștientizare asupra unor cadre ale gândirii (credințe, valori, sentimente, identitate, etc) ce se pot dovedi limitative pentru performanță.

Frecvent, coaching-ul este confundat cu psihoterapia / consilierea psihologică. Cea mai importantă diferență dintre acestea este că procesul de coaching nu se concentrează pe trecut, ci pe prezent și pe viitor, având scopul principal de a dezvolta beneficiarul în întregul său și de a-l ajuta să-și atingă obiectivele.

*The 2009 ICF Global Coaching Client Study, the 2010 ICF Global Consumer Awareness Study, and the 2012 ICF Global Coaching Study conducted independently by the International Survey Unit of PricewaterhouseCoopers.