Atitudinea de învingător. Află de ce este importantă și cum o poți antrena.

Atitudinea de învingător. Află de ce este importantă și cum o poți antrena.

Auzim des vorbindu-se despre faptul că atitudinea este esențială în a-ți atinge obiectivele, pentru a reuși în tot ceea ce întreprinzi sau pentru a fi de succes, în general, în viață.

Atitudinea este, conform DEX, “un fel de a fi sau de a se comporta” iar pentru mine reprezintă o reflecție a voinței individuale.

 Atitudinea pozitivă, deschisă, lipsită de concepții limitative este, în genere, asociată succesului. Atunci când ne hrănim cu învățămintele unui eșec, atunci când vedem “de ce DA”, în primul rând, și nu “de ce NU”, atunci când vizualizam în repetate rânduri reușita, atunci când țelul ne este extrem de clar, atunci suntem, fără doar și poate, învingători.

Se spune că dacă poți vedea cu ochii minții un lucru, acesta are toate premisele să se și întâmple în realitate. Vedeți voi, mintea noastră este extrem de puternică, poate fi în același timp factorul determinat al reușitei sau al eșecului. Depinde ce decidem să vizualizam, successul sau eșecul. Partea bună este că stă 100% în controlul nostru.

Sunt convins că aveți în jurul vostru persoane pe care le admirați pentru atitudinea lor. Astfel de persoane degajă energie, pozitivism și au mereu moralul ridicat.

Cum facem să ne construim atitudinea de învingător?

Prin disciplină, voință și mult antrenament.

Câteva direcții pentru a-ți antrena atitudinea:

1.Să ai un scop și obiective bine definite

Să presupunem că sunteți piloți de raliu și luați startul într-o cursa fără a ști unde se află finish-ul. Avem șanse reale să fim învingători în aceast cursa? Evident, nu.

Așa și în viață de zi cu zi, este absolut necesar să aflăm care este finish-ul, adică să ne cunoaștem în profunzime obiectivele. Există două paliere de obiective:

a)Obiective majore de viață sau legate de scopul viețîi. Anticii spuneau că undeva la jumătatea vieții, oamenii se confruntă cu întrebări legate de scopul existenței lor.

b)Obiective intermediare, ce derivă din obiectivul major.

Învingătorii își stabilesc obiective intermediare clare, măsurabile și le monitorizează constant.

2.Concentrează-te doar pe aspectele pozitive

Se pare că învingătorii știu că lucrurile la care se gândesc în mod repetat sunt cele care le vor influență acțiunile, astfel că își canalizează întreagă energie pe aspectele pozitive. Astfel, la apariția unei probleme, mintea lor va caută soluțîi. Aceștia transformă orice impas într-o oportunitate de învățare, căutând învățămintele din fiecare experiență.

Nu ne oprește absolut nimic să ne transformăm paradigmă eșecului astfel: orice obstacol reprezintă doar o oportunitate de învățare.

3.Crește-ți încrederea în ține

Învingătorii știu cine sunt și, în aceeași măsură, cine nu sunt. Sunt extrem de confortabili cu unicitatea lor și, în mod natural, au o încredere ce poate fi ușor observată din exterior. Ei generează, prin felul lor de a fi, admirația celor din jur. Oamenii pe care îi atrag, asemenea unui magnet, le pot deveni prieteni și susțînători.

În plus, mai știu că nu pot controla mediul. Sunt conștienți că dețîn doar controlul reacțiilor lor, o conștientizare extrem de valoroasă pentru creșterea încrederii în sine.

Procesul de conștientizare “cine sunt eu” poate fi unul nu tocmai ușor, este necesară multă răbdare și deschidere în relația cu noi înșine.

4.Îmbunătățește imaginea sinelui

Pentru a fi un învingător trebuie să te comporți că atare, să te comporți că și cum ai reușit să îți atingi cel mai important vis.

Aducem în viață noastră ceea ce gândim în mod repetat, de ce nu am gândi că suntem pe culmile succesului?

Să ne lăsăm vizualizam, reușind, acesta este secretul (Ce simțim? Ce vedem? Ce auzim? Ce zic cei din jurul nostru?.

5.Arată empatie celor din jurul tău

Fie că suntem conștienți, fie că nu, tututor ne place să ne simțim apreciați, plăcuți, importanți si de neinlocuit. Învingătorii se comportă cu multă candoare și empatie cu cei din jurul lor, sau, altfel spus, au un nivel ridicat al inteligenței emoționale. Această abordare aduce două beneficii majore:

a) deschidere față de alte moduri de gândire, ceea ce semnifică un process continuu de învățare și creștere

b) atrag ușor susținători și simpatizanți ce le pot deveni resurse importante

Concluzionand, atitudinea este cheia succesului și dezvoltarea ei ține 100% de noi. Suntem înconjurați de nenumărate resurse pentru a ne dezvoltă și este esențial să acționăm, să folosim aceste resurse în beneficiul nostru.

Tu ce faci astazi pentru dezvoltarea ta?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *